food

Verschillende soorten broodjes

sandwich

 

Een sandwich is een hoofdgerecht dat uit de hand kan worden gegeten of in een schaal die aan het hoofdgerecht is vastgemaakt.

Salades worden traditioneel met de handen gegeten. In moderne salades is het gebruikelijk vorken en messen te gebruiken. Saladetakjes worden meestal als garnering gebruikt.

Belangrijkste gebeurtenissen

lanakoms zijn misschien wel het meest voorkomende hoofdgerecht dat wordt geserveerd. Groter dan de meeste voorgerechten, worden lalalaks met de handen gegeten. Gerechten als bololi, ella pluma, kray Ayam en krayummak komen ook veel voor.

Thai, burfi en dumplings zijn ook gebruikelijke hoofdgerechten, vaak geserveerd als voorgerecht.

Cursus Grotere Voorgerechten

Bolillos, hallalulas, pancit canton en groente haya zijn populaire hoofdgerechten in Indische en Indonesische restaurant.

Midden-Oosten

De hoofdmaaltijden van het Midden-Oosten worden gemaakt met grote stukken plat brood of pita als hoofdkorst. Noten en olijven worden ook gebruikt als beleg.

urosette en kosherits zijn ook een veel voorkomend kenmerk van de keuken in deze regio.

Mexico en Midden-Amerika

De hoofdmaaltijden van deze regio worden gemaakt met kip, kalkoen en vis. Enkele van de Tex Mex maaltijden zijn: guacamole, taco’s, burrito’s, nacho’s, chimichangas, tortilla’s, fajita’s en nacho’s. Belangrijke soorten voedsel in Midden-Amerika zijn: quesadillas, huevos rancheros, quesadillas fajita’s, guacamole en taco’s.

Vietnam

Het eten in Vietnam bestaat voornamelijk uit rijst en Hoisinsaus. Deze saus wordt op een plat bord geserveerd en de rijst wordt er bovenop gelegd.

Er zijn echter ook enkele vegetarische en visgerechten die veel voorkomen.

De favoriete Vietnamese drank is Vietnamese ijskoffie. Naast koffie zijn ook gewone dranken als thee en Thaise ijsthee gangbaar.

Rijst is een zeer gebruikelijke groente in veel Aziatische culturen en Japan is niet anders. Zij eten rijst bij praktisch elke maaltijd. De rijst kan op verschillende manieren worden bereid.

Japanse rijst is een gestoomde kleverige substantie. Dit wordt door de mensen goed verdragen. Japanse rijst wordt ook wel “spectaculaire rijst” genoemd en wordt in Japan zeer vereerd. Naast gewone rijst is het ook populair om te eten met toegevoegde ingrediënten. Enkele populaire toevoegingen aan rijst zijn zeevruchten en vis.

Chinees

Beijing en Shanghai zijn de twee grootste steden in China. Zij zijn de 2 belangrijkste centra van China. Het pittige en goed geurende Chinese eten wordt voornamelijk in westerse stijl gekookt. De rijke kwaliteit van het voedsel is een gevolg van China’s kust- en berggebieden. Het pittige en geurige Chinese eten wordt beschouwd als een van de afrodisiaca in de wereld.

Het pittige en goed geurende Chinese eten wordt beschouwd als een van de afrodisiaca in de wereld.

Het Koninkrijk Thailand

De Thaise keuken is een combinatie van Indiase en Laotiaanse smaken. De keuken wordt op een grote verscheidenheid aan manieren opgediend en Thailand is nu een belangrijke speler geworden op het gebied van internationale halalvoeding. Naast de grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen, eten de Thais ook graag bepaalde natuurlijke voedingsmiddelen.

In Bangkok is er geen limiet aan het aantal eetstalletjes. We kunnen bijna overal geroosterde eend, gegrilde tarwepannenkoeken, salades, verschillende soorten groenten en vers gekookt fruit vinden.

Het pittige en goed gekruide Indiase eten is ook erg populair in Bangkok en wordt vaak gekookt iniyu – een soort kleioven. Deze klei-oven is een soort oven die wordt gebouwd met de modder van de oever, en wordt “kae-yut” genoemd. gebouwd met rood-chinese architectuur, heeft het een lange geschiedenis terug en werd gebruikt als een eetgelegenheid voor koninklijke families.

Pol Pot is een beroemd Kantonees gerecht. Het bestaat uit rijst en diverse groenten geserveerd in een bouillon.

ience

De kookstijl en de ingrediënten die in de Thaise keuken worden gebruikt, zijn het resultaat van culturele assimilatie en de werking van verschillende landen. Met name de eetgewoonten, inclusief de ingrediënten en de bereiding ervan, begeleiden de keuken van de ene cultuur naar de andere en hebben uiteindelijk blijvende gevolgen voor de keuken.

De eetgewoonten verschillen van deel tot deel. Boten en schepen werden in het verleden gebruikt voor de distributie van specerijen, maar tegenwoordig zijn lucht- en straalvliegtuigtransport meer gebruikelijke methoden van vervoer.

De koninklijke familie kwam aan de macht toen het erop leek dat voedsel en specerijen de middelen waren om zelfs de zwaarste reizen vol te houden. Het waren koeriersroutes die tot stand kwamen langs de Malay-Celtic en Theater Wayan routes. Dit waren de transportmiddelen voor goederen en mensen.

Andere goederen werden over zee, over land en door vogels vervoerd.

Lees meer:

Griek Oisterwijk 

Tapas Oisterwijk 

Italiaan Oisterwijk

Leave a Reply

Your email address will not be published.